Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskukselta tärkeä politiikkasuositus

27.4.2023

Silta-Valmennusyhdistys on mukana Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksessa (YYO), jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti parantaa yhteiskunnallisten yrittäjien toimintaympäristöä Suomessa. Erityinen painopisteemme on yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämisessä on heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden ja osatyökykyisten työllistymisen edistämisessä. Keräämme ja jaamme parhaita käytänteitä työllistymisen edistämiseen, vaikutamme aktiivisesti päättäjiin ja viranomaisiin sekä tuotamme materiaalia ja koulutuksia aiheeseen liittyen.

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tänään julkaisema politiikkasuositus on tärkeä kokoava selvitys siitä, kuinka yhteiskunnallisten yritysten kautta voidaan oikeilla toimilla synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.

Avainasemassa on yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytysten turvaaminen sekä alkuvaiheen rahoituksen saatavuuden helpottaminen. Lisäksi julkisen sektorin on otettava aktiivinen rooli työllisyyden edistämisessä ja työn vastaanottamiseen liittyviä kannustinloukkuja on purettava.

Lue alkuperäinen artikkeli täällä:

yyo.fi | Uusi työpaikka 100 000 ihmiselle yhteiskunnallisten yritysten voimalla

Yhteystiedot

No items found.

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.