Uutiset & tiedotteet
Tältä sivulta löydät kaikkein tärkeimmät tiedotukselliset asiat. Parhaiten pysyt kartalla yhdistyksen toiminnasta some-kanavia seuraamalla!
Euroopan komissio, AEIDL, Silta-Valmennusyhdistys ry ja heidän yhteistyökumppaninsa järjestivät 23.9.2024 koulutuksen sosiaalisesti vastuullisista julkisista hankinnoista. Koulutus pidettiin Valtiovarainministeriön kokoustiloissa ja paikalla oli runsaasti sekä hankintaviranomaisia että yhteisötalouden toimijoita.
Euroopan komissio, AEIDL, Silta-Valmennusyhdistys ry ja heidän yhteistyökumppaninsa järjestävät 23.9.2024 päivän mittaisen sosiaalisesti vastuullisten julkisten hankintojen koulutuksen Helsingissä. Koulutus on maksuton. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietämystä sosiaalisesti vastuullisista julkisista hankinnoista Suomessa.
Silta-Valmennusyhdistyksen koordinaattori Elsa Pardonen osallistui kevään ja kesän aikana järjestettyyn kansainvälisen OBCD (Open business for Community Development) -hankkeen koulutuspilottiin. OBCD-hankkeen tekemän tutkimuksen mukaan yhteiskunnallisissa yrityksissä on tarvetta laajasti sekä liiketoimintaosaamiselle että yhteiskunnalliselle osaamiselle. Hankkeessa kehitettävien koulutusten tavoitteena on lisätä yhteiskunnallisissa yrityksissä tarvittavaa osaamista. Osa koulutuspilotin osallistujista pilotoijista pääsi mukaan myös nelipäiväiselle Italian Roomassa järjestettävälle kansainväliselle OBCD Bootcampille, jossa eri maiden osallistujat pääsivät työskentelemään ja opiskelemaan yhdessä Rooman upeissa, historiallisissa maisemissa.
Silta-valmennusyhdistys tutki millaisia toimivia ratkaisuja on olemassa osatyökykyisten rekrytointiin
Työllistymistä edistävät yhteiskunnalliset yritykset ja OBCD-hankkeen ekosysteemi järjestivät rahoitusiltapäivän 25.3. Iltapäivän aikana asiantuntijat avasivat työllisyyttä edistävän toiminnan yhteiskunnallisia edellytyksiä, rahoitusta ja liiketoimintamalleja. Esille nousivat niin haasteet kuin ratkaisut.
Silta-Valmennusyhdistys ry osallistuu Erasmus+ ESCAPE-hankkeeseen jota koordinoi italialainen Unione Italiana Sport per Tutti Alessandria. Hankkeen kumppaneina ovat myös Courage Foundation sekä ORBI Agency Bulgariasta.
Oletko ollut Poliisin, Rikosseuraamuslaitoksen tai Ulosottolaitoksen asiakkaana vuosien 2022–2023 aikana? Pyydämme sinua osallistumaan tutkimukseen. Voit halutessasi osallistua pelkkään kyselyyn tai pelkkään haastatteluun tai molempiin.
Tervetuloa ainutlaatuisten luontokuvien näyttelyyn Messukylän kirjastoon (Hintsankatu 1, 33560 Tampere) 2.5.- 31.5. välisenä aikana. Valokuvat on ottanut Silta-valmennusyhdistyksen viestintäpajalla työskentelevä tohtori Sergei Alexandrovich Stroev.
Lahjoituksen vastaanottivat aluejohtaja Anni Reikko-Nieminen ja vastaava valmentaja Jonna Kuutti.
Euroopan komissio pyrkii kohti sosiaalisesti vastuullista sekä kestävää tulevaisuutta. Komissio on aloittanut sosiaalisesti vastuullisia julkisia hankintoja koskevan tiedotus- ja koulutuskampanjan kaikissa EU:n jäsenmaissa.
Kun puhumme maahanmuutosta, puhumme ihmisistä. Nykyisessä keskustelussa maahanmuuttaneisiin viitataan usein yhtenä samankaltaisena ryhmänä. Keskustelussa unohtuu, että jokainen ihminen on yksilö, jolla on omat unelmansa ja tavoitteensa. Kaikilla meistä on tarve sekä olla yhteydessä muihin ihmisiin että tulla kohdatuksi yksilönä.
Valtakunnallisessa Nuorten mielenterveyden tuki työelämässä ja työelämään siirryttäessä -hankkeessa kehitetään sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää työelämää yhdessä nuorten kanssa. Jotta nuoret voisivat paremmin koulussa ja työelämässä, mukaan muutoksen tekemiseen tarvitaan nuorten lisäksi oppilaitokset ja työnantajat.
Päätösseminaarissa kuullaan hankkeen löydöksistä, tuotoksista, puhetta asiantuntijoilta ja kokemusasiantuntijoilta desistanssista, osallisuudesta ja digitaalisesta kuntoutuksesta.
Lue lisää viimeisimmästä hankeuutisestamme esimerkiksi siitä, miten sosiaaliset innovaatiot syntyvät ja leviävät yhteistyön kautta
DigiSilta-hankkeessa digimentorina toiminut Sari kertoo kokemuksistaan Verken sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa.
DigiSilta-hankkeen lopputapahtuma järjestetään torstaina 16.11.2023 klo 13.00-15.30 livenä Tampereella!
Silta-Valmennusyhdistys osallistuu valtakunnalliseen kehittämistyöhön Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa. Silta levittää tietoa sosiaalisista innovaatioista viidessä kehittämistyöpajassa yhteistyössä hankekumppanien kanssa.
Onko opiskelu tärkeää vain tutkinnon saamiseksi? Työelämään pääsyn kannalta kyllä, mutta jokainen voi oppia uusia taitoja ja kehittää itseään omaksi iloksi ja parantaa omaa hyvinvointiaan.
Keväällä Silta-Valmennusyhdistys ry:n puhdistuspajan kolme asiakasta suoritti puhtauspalvelualan tutkinnon osan opinnollistamalla. Puhtauspalvelualalle opinnollistaminen sopiikin erityisen hyvin alan käytännönläheisyyden vuoksi.
Tervetuloa tutustumaan uusiin yhteistyökumppaneihin ja syventämään vanhoja suhteitasi tapahtumaan, jossa luodaan Suomeen oma WISE-verkosto.
Tervetuloa tutustumaan Silta- ja Valo-Valmennusyhdistysten hanketyössä kehittämiin malleihin ja materiaaleihin Digitarjottimelle.
Silta-valmennuksen viestintäpajalla työskennellään monipuolisesti erilaisten viestinnän muotojen parissa. Keskiviikosta 2.8. alkaen voi nähdä Cafe 13:ssa (Satakunnankatu 13) upeita luontokuvia Talanin saarelta. Kuvat on ottanut Sergei Alexandrovich Stroev osana tutkimusmatkaansa Talanin saarelle.
Silta-Valmennusyhdistys osallistuu valtakunnalliseen kehittämistyöhön Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa.
DigiSilta-hanke (ESR) järjesti uusia käyttäjiä innostaakseen Discord-keskustelualustalla Pirkanmaalla kesäkuvakisan. Voittajakuva valittiin digimentoreiden raadin toimesta ja palkinto kesäherkkukassi käytiin luovuttamassa voittajalle Miika Hirvasmaalle Valo-Valmennusyhdistyksen ICT-pajalla.
Kaipaisitko tukea työnhakuusi tai työllistymiseesi? Haluatko apua suunnan selkeytykseen tai stressikuormasta palautumiseen? Miltä kuulostaisi valmennuksellinen voimavarabuustaus ihan ilmaiseksi? Tervetuloa mukaan virtuaaliseen kesäkahvilaamme!
SuomiAreenassa lähestytään kolmen tilaisuuden kautta tärkeää tavoitetta; miten saamme luotua yhteiskuntaamme uuden järjestelmän, joka tukee jokaisen yksilöllistä polkua kohti työelämää.
TRUST-hankkeen päätavoitteena on parantaa nuorisotyön laatua lisäämällä osallistuvien organisaatioiden tarjoamia palveluja kohderyhmilleen, joihin kuuluvat syrjäytyneet nuoret, joilla on monimutkainen traumatausta (n. 13-29-vuotiaat).Tavoitteen odotetaan saavutettavan valmiuden kehittämisellä, joka sisältää yhteisen innovatiivisentraumasensitiivisen työskentelymallin kehittämisen monimutkaisista traumoista kärsivien syrjäytyneiden nuorten hyväksi ja joka voidaan toteuttaa kansainvälisesti ja erilaisissa puitteissa. TRUST-hanke perustuu Silta-Valmennusyhdistyksen SÄRÖ-hankkeeseen (Särkyneestä eheäksi) jonka on pilotoitu Suomessa hyvin tuloksin.
DigiSilta-hankkeen (ESR) digimentorit ovat rakentaneet Siltavalmennuksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen kuntouttavan työtoiminnanpajoille yhteisen Discord-palvelimen.
Tällä hetkellä on noin 65 000 osatyökykyistä, jotka eivät ole työelämässä, mutta haluavat työskennellä ja uskovat pystyvänsä siihen. Osatyökykyisten henkilöiden rekrytoituminen avoimille työmarkkinoille on edelleen vähäistä, vaikka työllisyysaste on hieman noussut ja rakennetyöttömyys on lievästi laskenut. Osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen on merkityksellistä sekä heille itselleen että koko yhteiskunnalle.
Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen? Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa? Sinun ei tarvitse miettiä ovatko kokemuksesi riittävän vakavia. Ryhmässä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen.
Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa, joka järjestää tämän vuoden aikana viisi kehittämistyöpajaa. Tilaisuuksissa osallistujat verkostoituvat ja tutustuvat sosiaalisten innovaatioiden etuihin, vaikutuksiin, vaikuttavuuteen, skaalaamiseen ja validointiin. Yhteistyö on sosiaalisen innovaatiotoiminnan ydintä, joten mukaan kannattaa tulla vaikka vain tutustumaan muihin teemasta kiinnostuneisiin.
Komeetta -hankkeen tarkoituksena on edistää työmarkkinoiden ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden henkilöiden, erityisesti miesten työllistymistä.
Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa.
Heidi Meriläinen työskentelee Lukiopajan valmentajana ja kehittää ja toteuttaa hankkeen ohjauksellista toimintaa. Monille pajan nuorista koulumenestys ja opiskelijaidentiteetti ovatkin merkityksellisiä, vaikka jaksaminen olisi vähissä. Kun uupumus ottaa vallan nuoren elämässä, on tärkeää lähteä purkamaan vyyhtiä oikeasta päästä. Hyvinvoinnin kohentuminen kannattelee nuorta myös opinnoissa.
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tänään julkaisema politiikkasuositus on tärkeä kokoava selvitys siitä, kuinka yhteiskunnallisten yritysten kautta voidaan oikeilla toimilla synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.
Lions Club Tampere/ Amuri ry myönsi Numan valmentajille 1000 euron suuruisen tuen.
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten työllisyyteen, sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita.
Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16. Niin nuoret kuin ammattilaisetkin ovat tervetulleita tutustumaan Lukiopajalle.
Tampereella Silta-Valmennusyhdistyksen Virtuaalisesti vierellä -hanke ja Numa-paja lähettävät pelilliset terveiset Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi!
Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen digiteemaiset hankkeet osallistuvat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) järjestämälle Osaaminen näkyviin -tapahtumaviikolle 5.9.–11.9.2022.
Uudistamme verkkosivujamme mahdollisimman hyvin jokaista kohderyhmäämme palvelevaksi, jotta polku sopivien palveluiden äärelle olisi mahdollisimman selkeä ja suora.
Vates-säätiön vuosittaisen Tulisielu-tunnustuksen sai tänään Kimmo Kumlander. Kumlander on vuosikymmeniä tehnyt työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien tukemiseksi. Tulisielu-tunnustuksen myönsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja valtuuskunnan puheenjohtaja, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen käynnistämiseen. Osaamiskeskuksen tehtävänä on tarjota neuvontaa ja ohjausta yhteiskunnallista yritystoimintaa harjoittaville tai käynnistäville yrityksille ja yhteisöille – yritysmuodosta ja toimialasta riippumatta. Tavoitteena on rakentaa jatkuvasti kehittyvä asiantuntijapalveluiden verkosto vahvistamaan toimintaedellytyksiä ja lisäämään osatyökykyisten työllistämistä valtakunnallisesti.