Yhteisömuotoinen psykososiaalinen kuntoutus "Kuntoutus-Silta"
Silta-Valmennusyhdistys ry:llä on yli 20vuotinen historia päihde- ja rikostaustaisten henkilöiden kuntoutuksen parissa työskentelystä. Kuntoutuksen perustehtävä on tukea ja auttaa päihdeongelmaisen sitoutumista päihteettömään, rikoksettomaan ja vastuulliseen elämään. Ohjaamme ja valmennamme arjen taidoissa sekä rakennamme kuntoutujillemme polun kohti työtä ja koulutusta.
Kuntoutus-Silta muodostuu kahdesta erillisestä, mutta tiiviissä yhteistyössä toimivasta yhteisöstä. Yhteisöt rakentuvat perusrungoltaan Kuntoutus-Sillassa vuosien saatossa kehittyneen toimintamallin ympärille, mutta toimintojen sisällöt vastaavat kunkin yhteisön kohderyhmän erityistarpeisiin. Eri yhteisöjen sisällöistä on mahdollista räätälöidä myös yksilöllisiä kokonaisuuksia.
Olet tervetullut yhteisöihimme, mikäli tunnet tarvitsevasi apua elämäntilanteesi selvittämiseen, tukea omien tavoitteidesimukaiseen muutokseen. Kuntoutus-Sillan yhteisöissä saat henkilökunnan ja vertaisryhmän tuen. Yhteisökuntoutuksemme tukee vahvuuksiasi ja tarpeitasi. Yhteisökuntoutuksen kautta saat mahdollisuuden itsenäiseen elämään, luot uusia sinua tukevia ihmissuhteita ja löydät keinoja mielekkääseen vapaa-aikaan.
Kuntoutuksen ensimmäisessä vaiheessa rakennamme päihteetöntä arkea, toisessa vaiheessa suuntaamme työvalmennuksen kautta löytämään oman paikan yhteiskunnassa. Tuki päihteettömyyteen tulee niin yhteisöstä kuin omista kasvavista voimavaroista.
Kuntoutus-Sillan palveluihin ohjaudutaan oman hyvinvointialueentai vankiloiden sosiaali- ja päihdetyön kautta. Erillisestä sopimuksesta, kuntoutuksen aikainen asuminen on mahdollista järjestää Silta-Valmennuksen tukiasunnossa.
Huolimatta siitä, mitä menneisyydessä on tapahtunut, omilla valinnoilla voi vaikuttaa elämänsä suuntaan.
Vehnämyllynkadun yhteisön ohjaaja
040 774 8781
Vehnämyllynkatu 4, 33560 Tampere
Naiserityinen yhteisö
Naisille suunnatun psykososiaalisen yhteisömuotoisen kuntoutuksen rakenne ja teemat on suunniteltu päihde- ja rikostaustaisten naisten tarpeista käsin. Työotteena naiserityisessä yhteisössä on sensitiivisyys ja ratkaisukeskeisyys. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. kokonaisvaltainen hyvinvointi, riippuvuustyöskentely, väkivaltatyöskentely, seksuaalisuus, sosiaaliset suhteet, naiseus/äitiys, tunnetyöskentely, itsetunnon ja minäkuvan positiivinen vahvistaminen. Yhteisömuotoisen kuntoutuksen lisäksi naisia ohjataan ja tuetaan verkostoitumaan kuntoutuksen ulkopuolisiin, päihteettömyyttä ja rikoksettomuutta tukeviin verkostoihin.
Naiserityisen yhteisön ohjaaja
050 309 9983
Insinöörinkatu 30, 33720 Tampere